Mohamed El Amrani Premi Fundació Lluis Carulla

Els Premis d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla són sis guardons destinats a reconèixer la tasca de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits de la vida i de la relació humana, com ara l’ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, l’art, la cultura popular, la música, el teatre, l’economia, el dret, o l’acció social i cívica. I ha estat en aquest àmbit on ha estat distingit el rosinc Mohamed El Amrani per la seva tasca dins l’associacionisme, integració social i laboral , i el voluntariat amb el Premi d’Actuació Cívica 2016.

El Amrani, comunicador i emprenedor social que a l’edat de 17 anys ja va crear l’Associació Xarxa de Convivència de Roses per ajudar a joves immigrants en risc d’exclusió social, és el quart reconeixement que rep en el termini de temps de 3 anys. Al 2013 va ser guardonat amb el premi estatal d’Emprenedoria SocialUn any després, al 2014, va rebre de mans del Rei Felip VI, el premi Príncep de Girona, i al 2015 la companyia aèria Vueling va batejar un dels seus avions amb el nom de El Amrani.  

I ara ha estat distingit amb el premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla que, tot i que correspon al 2016, el rebrà el proper 21de març. Mohamed ha assenyalat sentir-se molt content de rebre aquest guardó “perquè és un reconeixement a tota la teva trajectòria, des que van començar amb la Xarxa de Convivència, passant pels projectes de col·laboració al Marroc, la divulgació als mitjans per ajudar a millorar la convivència, per transmetre la diversitat i ajudar a les persones a reforçar la seva identitat catalana en un context tan complicat”.

El Amrani reconeix que “ha estat un sorpresa perquè quan treballes no ho fas pensant en guanyar un premi, el qual me l’han donat gràcies a projectes que he desenvolupat, sempre, amb molta més gent, ja que tant dins la Xarxa de Convivència com fora de l’associació he treballat amb persones que ens ha permès desenvolupar tota la tasca a nivell d’integració cultural,  diversitat i cohesió social que hem portat a terme, per la qual cosa els hi agraeixo moltíssim”.
Un agraïment que fa extensiu als mitjans de comunicació, on ha col·laborat o col·labora, que l’han permès fer una tasca de divulgació dels seus projectes.

Aquest premi de la Fundació Carulla, dotat amb 5.000 euros, l’ha rebut El Amrani després que la Xarxa de Convivència presentés la seva candidatura per optar a guanyar-lo. Una opció que el jurat format per Antoni Bassas, Jordi Carulla-Ruiz, Vicent Partal, Damià Pons, Joaquim Coello i Mariona Carulla va considerar ser la millor.