Projectes actius actualment:

> Joves Líders Musulmans pel diàleg

Es tracta d’una iniciativa pionera d’innovació social on s’ha creat a 4 ciutats espanyoles una xarxa de joves de religió musulmana influents a les seves comunitats. El projecte té l’objectiu de detectar i generar nous referents positius
amb l’objectiu de crear una xarxa de lideratge juvenil.
Durant les últimes setmanes, un total de 15 joves de Barcelona s’han dividit en 3 grups de 5 per visitar a Valéncia, Málaga i Madrid i reunir-se amb d’altres 10 joves líders a les seves ciutats per reflexionar, debatre i crear punts de diàleg sobre temes vinculats a la convivència i la cohesió social. Sobretot amb l’objectiu de buscar noves solucions als
reptes socials del futur. Finalment s’ha generat una xarxa de més de 50 joves líders d’Espanya.
Aquest projecte s’ha desenvolupat gràcies a la coordinació de la Xarxa de Convivència amb més d’una desena d’organitzacions i amb la col·laboració del Consolat general dels Estats Units a Barcelona.

> Viatge sociocultural al Marroc: Cultures en Xarxa

L’objectiu principal del projecte és treballar la interculturalitat, la tolerància i la cohesió entre dues cultures diferents a través de la participació dels joves. Aquests tenen l’oportunitat de viure el veritable Marroc des de dins i fomentar valors com el respecte i l’empatia en diferents àmbits de la vida marroquí, com conèixer i viure de primera mà les seves escoles, centres juvenils, centres de dones, etc.

La Xarxa de Convivència de Roses, que des de la seva fundació, treballa per la cohesió social i el benestar entre els joves de la nostre comarca, aconsegueix amb ‘Cultures en Xarxa’ que joves de casa nostra puguin conèixer la realitat d’una comunitat diferent i, alhora, reforçar els vincles entre dues cultures, també diferents.

> Llibreria Social

Desprès que l’Associació cultural Xarxa de Convivència de Roses fos guardonada amb un premi estatal d’Emprenedoria Social, els seus integrants es van proposar tirar endavant un nou projecte amb l’objectiu de seguir oferint tot tipus d’iniciatives i activitats que afavoreixin la cohesió social a la Vila, a través de l’innovació social.
Així s’ha creat la LLIBERIA SOCIAL: Un nou espai que permet a tot aquella persona que vulgui, intercanviar llibres de segona mà a canvi d’una micro-donació i amb el qual “tots els fons recaptats revertiran, portant a terme obres socials i de convivència, en la població de Roses”.
La nova Llibreria Social té el seu local al carrer Gravina nº 14,
Molts rosincs s’han implicat en aquest projecte que té també, com a objectiu, esdevenir en un centre dinamitzador i de trobada veïnal per tal d’afavorir la millora de l’entorn amb la realització d’activitats paral·leles que es desenvolupen a la mateixa llibreria (tallers, xerrades, conferències, cursos, …).
Un punt a destacar és l’intenció de l’associació cultural és involucrar a la gent gran en la gestió i participació de la Llibreria Social.

> Esports en Xarxa

Amb l’objectiu d’oferir un espai per practicar esport i fomentar els hàbits saludables, la Xarxa de Convivència va crear ara fa 5 anys el projecte ESPORTS EN XARXA. A més, esdevé un espai d’intercanvi i d’ajuda a joves en risc d’exclusió social a través del futbol.

> Borsa de voluntariat

La Xarxa de Convivència compte actualment amb més de 200 voluntaris que estan a disposició de les entitats socials de la comarca.

> Taller de suport en les proves d’accés a CFGM

Amb l’objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats i enfortir els lligams de cooperació amb els centres educatius de Roses, la Xarxa de Convivència organitza cada any un taller de suport a estudiants de l’Institut Cap Norfeu de Roses per preparar-se per la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig.

 

A més d’aquests projectes la Xarxa de Convivència organitza programes d’intercanvi europeu, mediació comunitaria, etc. Contacta amb nosaltres per més informació a hola@xarxadeconvivencia.org